Raimo Jokisalmelta uusi kirja

31.10.2015

Kannen valokuva: Raimo Jokisalmi

Mauri Sariola -seuran kunniajäsen ja seuran jäsenlehden pitkäaikainen päätoimittaja, Raimo Jokisalmi on saanut päätöksen pitkäaikaisen projektin. Ihmisiä Iijoki-sarjassa ilmestyy Kirjakennon kustantamana marraskuun loppupuolella.

Kalle Päätalon mahtava, 26-osainen Iijoki-sarja. Faktaa vai fiktiota, sitä ovat lukijat varmaankin miettineet monesti. Kaikilla sarjassa esiintyvillä henkilöillä on esikuvat tosielämässä, mutta miten he vastaavat kirjailijan heistä luomaa kuvaa. Siitä on tässä kirjassa runsaasti esimerkkejä.

Kalle Päätalo kertoo kirjoissaan myös avioliiton ulkopuolella syntyneestä pojastaan Seposta. Millainen elämäntarina Sepolla oli ja miten hän koki sukulaissuhteensa kuuluisaan isäänsä?

Kirjassa selviävät oikeuden pöytäkirjojen ja muiden dokumenttien sekä haastattelujen pohjalta Kummun patruunan avioliitto- ja kiinteistöasiat, Mannen ansiot sodassa ja työmiehenä sekä väkivaltainen kuolema, Rousto-Villen ja Ilmari Vouvilan elämätarinat sekä paljon muuta.

Kirjan runsas kuvitus on suurelta osin ennen julkaisematonta.

Tiedustelut ja ennakkotilaukset

Kirjakenno