Kouvolan Dekkaripäivillä julkistettu novellikokoelma

9.6.2019


 

Rikos rikkoo luontoa on uusin novellikokoelma

Kouvolan Dekkaripäivillä näki perjantai-iltana 7.6. päivänvalon vuoden 2019 Rikos rikkoo luontoa -niminen novellikokoelma.  Kouvolan kaupungin kustantaman teoksen julkisti kirjoituskilpailun päätuomarina toiminut kirjailija Kati Hiekkapelto.  Samalla hän kertoi julkisuuteen voittajanovellit, jotka hän valitsi kokoelman 15 työn joukosta.

 

Jaetun 1. palkinnon saivat Tuula Ahokainen novellillaan Jäljet ja Ilona Tuominen novellilla Hirttopuu. Lisäksi Hiekkapelto myönsi kunniamaininnan Tarmo Pyykköselle novellista Hyvä paikka.

 

Hiekkapelto perusteli valintaansa toteamalla, että Ahokainen kirjoittaa kauniilla kielellä ja herättää novellissaan lukijan mieleen monia kysymyksiä. Novellin kokonaisuus on hallittu ja eheä. Ilona Tuomisen novellissa kieli on Hiekkapellon mukaan tuoretta ja alkuvoimaista. Tuominen kuvaa novellissaan metsää upean lyyrisesti. Tarmo Pyykkösen kunniamaininnan saanut novelli on Hiekkapellon mukaan todentuntuinen kuvaus ympäristörikoksesta.

 

Hiekkapelto kehui kaikkien novellikokoelmaan valittujen kirjoitusten olevan korkeatasoisia.  Kirja on lainattavissa kaikista Kouvolan kirjastoista, joissa se on myös myynnissä 10 euron hintaan.

 

Kati Hiekkapelto kertoi yleisölle, että kirjoituskilpailun töiden lukeminen herkisti hänen mieltään. Lukukokemus kaukana Suomesta Uudessa-Seelannissa herätti päätuomarissamme kaipuun Suomeen ja ikävän suomen kieltä sekä luontoa kohtaan.

 

Kuva: Tuija Hanski
Kuvassa Kati Hiekkapelto

 

Ystävällisin terveisin

 

Tuija Hanski

kirjastonhoitaja

puh. 020 615 4271, tuija.hanski(at)kouvola.fi

 

KOUVOLAN KAUPUNKI • Kirjasto

Kouvolan pääkirjasto

Salpausselänkatu 33 • PL 33, 45101 Kouvola

kyyti.finna.fi • dekkaripaivat.fi • kouvola.fi