Lukupiiri

« aihelistaan

Roskapostin esto???


 • nimimerkki

  T H

  2.8.2019 klo 21:05
  Kovin olette löytäneet tämän wanhan Neuvostoliiton tapoja tänne Mauri Sariolan lukupiiriin. Hyvä yritys. Vaan ei kyllä synny paljon keskustelua???

 • nimimerkki

  ukkelo

  26.9.2019 klo 04:51
  Vain toinen ryyppymies voi tietää millä ymmärryksellä Mauri Sariola kuvaa kirjoissaan alkoholijuomien vaikutuksia loihtimiinsa hahmoihin. Kirjassa Napapiirin prinsessa Fjalar Tikka ei juovu tolkuttomasti, vaikka kerta-annokset ylittävät monenkertaisesti THL:n suositukset. Jossain toisessa kirjassa esiintyy henkilö, jolta sivistyksen pintakiilto katoaa jo muutaman lasillisen jälkeen. Merkillepantavaa on myös sympatia, jolla Mauri suhtautui pysyvästi elämän laitapuolelle sortuneisiin lantinpyytäjiin.

  Sariola kertoo päiväkirjoissaan omasta alkoholinkäytöstään. 12 pulloa sponsorin Ballantines whiskyä meni viikossa. Paheksunta oli kova kun ravintolan kerta-annokset pienenivät viidestä neljään senttilitraan. Käsittääkseni Mauri ei ollut koskaan häiritsevästi juovuksissa. Silti kirjailija kärsi moraalisista krapuloista kun oli tullut voiman tunnossa sähkeitä pistettyä milloin UKK:lle, milloin jollekin banaanivaltion diktaattorille. Milloin oli upea risteily mennyt humussa ja sumussa. Aivan turhaa oli häpeä koska itse koettua tekstiä syntyi ja sähkeiden vastaanottajat ilahtuivat.

  Kysymykseen olisiko Mauri Sariola tehnyt raittiina parempia kirjoja vastaan, että kirjoja niin huonosti käyden ei olisi syntynyt lainkaan.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Roskapostin esto???