Suomen vanhin vänrikki

6.7.2020 klo 13:50
    Res Ltn Mauri Sariola sai toisen ruusukkeen kaulaansa vasta elämänsä ehtoopuolella. Sitä ennen hän luonnehti itseään Suomen vanhimmaksi vänrikiksi. Omalla kohdalla ikää on jo 70 v. ja edelleen vain yksi nappi. Selitys löytynee aselajista joka oli JV/KIV tai siitä että sotilaspassissa arvosana käytös on tyydyttävä. Jos seurastamme löytyy vielä vanhempia vänrikkejä, rohkeasti esiin vain!

19.9.2021 klo 14:43
    Ylennysten ja kunniamerkkien ihmeellisestä maailmasta tuli mieleen, että korkeimmat sotilaskomentajat saivat sotien aikana Tuntemattoman Vanhalan sanassa "ristiä ja mitalia ison joukon". Pelkästään vapaudenristejä sai esim. kenraalimajuri Antero Svensson seuraavasti: 4.luokan Vapaudenristi miekkojen kera (1918), 1.luokan Vapaudenristi miekkojen kera (1940), Vapaudenristin 2.luokan Mannerheim-risti (1941), 1.luokan Vapaudenristi miekkojen ja tammenlehvän kera (1941) ja vielä Rintatähti 1.luokan Vapaudenristiin (1945). Lisäksi oli muita kunniamerkkejä "kilon paperipussillinen". Antero Svenssonin sisarenpoika oli muuten ministeri Heikki Haavisto.

Everstiluutnantti Kalle Oskar Riitesuo (30.3.1901- 24.2.1966) taisteli vuoden 1918 sodassa, Talvisodassa ja jatkosodassa. Hän oli hyökkäyshenkinen komentaja, joka tunnettiin myös henkilökohtaisesta rohkeudestaan. Riitesuota ei palkittu Mannerheim-ristillä, mutta hänellä on tiettävästi epävirallinen ennätys vapaudenristien määrässä. Hänelle on myönnetty yhteensä kuusi vapaudenristiä. Kalle Oskaria ei edes google tunne, joskin etsijän taidot ovat rajalliset. Löytyi sentään joku hyökkäyshenkinen sählynpelaaja-Riitesuo, joka saattaa olla Kalle Oskarille sukua, koska hänen pelikentillä saamansa lempinimi on "Karkkipistooli".

Suomen vanhin vänrikki