Lukupiiri

« aihelistaan

Kenen lennoilla tarjoilu pelaa


 • nimimerkki

  ukkelo

  9.1.2021 klo 15:03
  Vierailtuani 60 valtiossa, listani on:

  1. Ryanair
  2. Blue Wings
  3. Alaska Airlines

  DC 10 aikana Finnair olisi listoilla. Mutta kohtelu on kehnoutunut kun asiakas on vanhentunut.
  Samanlaista ikärsismia en ole havainnut ym. yhtiöiden lennoilla. Niissä tarjoilu on jatkunut vaikka Chivas Regalia ei enää ole jäljellä.

 • nimimerkki

  puttonen

  13.3.2021 klo 15:56
  Talvisodan päättymisestä on kulunut 81 vuotta. Aamu on harmaa, mutta sumusta nousee muistikuva, että on myös jonkun Sariolan sankarin vuosipäivä. Aivan oikein - toimittaja Aarre Kuusama täyttää 81 vuotta! Pirteä vanhus lienee saanut ensimmäisen koronarokotteensa. Toivottavasti entinen alainen, silloinen toimitusharjoittelija Isto Paananen käy onnittelemassa päivänsankaria kukkapuskan kanssa muistaen, että Aarre-pappa ei kaikista ruusuista huoli.

  Sotiemme veteraaneille kerätään rahaa valtakunnallisella keräyksellä poliisihallituksen luvalla. Vuonna 2019 keräyksen kuluihin hupeni 23 prosenttia kerätystä summasta, viime vuonna peräti 34 prosenttia. Rintamasotilas tai -palvelustunnuksen omaavia veteraaneja on elossa tämän vuoden alussa noin 6000. Sotiemme naisia; veteraanien puolisoita ja leskiä, jotka ovat suurelta osin kotirintamanaisia on noin 15000. Sotaleskiä on elossa enää alle 50 henkilöä.

  Viimeisen sotaveteraanin ennustetaan kuolevan 2036. Eli vuonna 1926 syntyneenä hän on silloin kunnioitettavassa iässä - 110-vuotias. Vuoden 1926 jälkeen syntyneitä sotaveteraaneja ei sentään taida olla. Tiettävästi joillakin jopa 1930-luvulla syntyneillä henkilöillä on jatkosodan muistomitali, kun ovat toimineet lähettipoikina taaemmissa esikunnissa. Usein olivat korkea-arvoisten komentajien poikia. Minä en oikein osaa pitää heitä varsinaisina sotaveteraaneina. Mauri Sariola kunnioitti sotaveteraaneja. Näin tekee puttonenkin ja kantaa lyhyen kortensa kekoon osallistumalla veteraanien hyväksi suoritettavaan keräykseen. Ainakin vielä.

  Maailmassa on varmasti paljon kurjuutta ja hätää eikä globaali koronapandemia sitä ainakaan vähennä. Ristiriitainen on sellaisen kansalaisen osa, joka - kenties naiivin hyväuskoisena - ajattelee, että hänenkin roposellaan aiheutuisi jotain hyvää ja maailma muuttuisi hieman paremmaksi. Ainakin puttonen vaipui syviin mietteisiin maksettuaan perjantaipäivänä pankin tiskillä erään "rajattoman järjestön" lähettämän avustuspyynnön. Neljän päivän kuluttua tiistaina kolahti postilaatikkoon uusi saman järjestön samanlainen kerjuukirje. Välissä kun oli vielä viikonloppu, niin heräsi synkkä epäilys, että jonkinlainen robottihan sen uuden kirjeen lähetti heti kun edellisen maksu näkyi tilillä. Tuli siinä mieleen sellaisia Maurin kirjan nimiä kuin "Niin syvä on kuin pitkäkin", "Ne viulut vasta maksoi" ja "Sen yli käy vain tuuli viheltäin". Koskelan Jussin mielipide lehtimiehistäkin kävi mielessä: "Päivät kirjotellaan turhanaikasia ja ehtoolla juodaan tyhmien rahat..". Niin taitaa olla. Lääkärit ilman rajoja. Rajansa kaikella.

 • nimimerkki

  ukkelo

  15.4.2021 klo 09:50
  Menihän se noinkin, mutta vaikeaa on kestää että pari leijonaa puuttui taisteluiden todellisen johtajan. Axel Airon kauluksista.

  ukkelo

  edelleen Suomen vanhin vänrikki
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kenen lennoilla tarjoilu pelaa