Lukupiiri

« aihelistaan

Susikoski ratkaisee


 • nimimerkki

  puttonen

  31.5.2023 klo 22:21
  Tämä on yksi Maurin kirjojen monista kokoomateoksista sisältäen neljä Susikoski-kirjaa:
  Minä, Olavi Susikoski, Pyykki on pantu ja pysyy, Sininen lyhty, Ison kalan katiska. Kokoomateos on ilmestynyt vuonna 2001. Mainitut kirjat on käsitelty lukupiirin sivuilla, joten niistä tähän vain yksi kysymys: Missä kirjassa noista mainituista ei tappamiseen käytetä ampuma-asetta?

  Ajattelin laittaa otsikon alle näin kesän alkajaisiksi pienen pähkinän piiriläisille. Seuraavassa kymmenen suomalaista kirjailijanimeä hieman oudossa muodossa. Salanimiäkin voisivat olla, mutta kyllä ne ovat anagrammeja kirjailijoiden nimistä. Vihjeenä, että naisia on 4, miehiä 6.

  KARRI AUTIO
  LATE KALLOPÄÄ
  ILMATAR KAWI
  NEITO NAPUKKA
  LAURI ORSIMAA
  ILPO SATANEN
  AALE SEIMILAHTI
  IIRU TANTTU
  ALPO VANNI
  IVAN ÖNNILÄ

 • nimimerkki

  Magisteri

  31.5.2023 klo 23:42
  Saako jo vastata?

  Late Kallopää = Kalle Päätalo
  Iiro Tanttu= Antti Tuuri
  Ilmatar Kawi = Mika Waltari

  Loput jätän muille.

 • nimimerkki

  Magisteri

  1.6.2023 klo 17:12
  …paitsi, jos vastauksia ei ala kuulua, voin vaikka viikon päästä yrittää lisää.

  Sitten siihen ensimmäiseen kysymykseen voisin yrittää vastata muistinvaraisesti. Olisiko näin, että Pyykissä, joka on pantu ja pysyy ei hengen päästöön käytetä ampuma-asetta eikä näin ollen ole ihmelaukauksiakaan?

 • nimimerkki

  puttonen

  1.6.2023 klo 23:41
  Kyllä Magisterin tiedot ovat oikeita niin anagrammien ratkaisuissa kuin kysymyksenkin osalta. Pyykki on pantu ja pysyy-kirjassa ei aseiden kanssa räiskitä (paitsi sotamuisteluksissa) eikä murhaakaan tapahdu vaan uhri kuolee ikävän erehdyksen kautta vailla tappamisen tarkoitusta. Vaikka kirjan nimi viittaa ilmeisesti rajankäyntiin ja pyykillä tarkoitettaneen rajan merkiksi asetettua kiveä tai mielessä tehtyä peruuttamatonta päätöstä, niin kieroutunutta huumorintajuani olen osoittanut viemällä useammankin kerran siskoni ex-miehelle - ystävälleni pesulateknikolle - tämän Maurin kirjan tuliaisiksi.

  Magisterin ratkaisemaan Antti Tuurin anagrammiin jouduin keksimään etunimen Iiru, mutta anagrammi oli mielestäni muuten hyvä, sillä pohjalaiskirjailijaan sopi murteellinen sana "tanttu", joka käsittääkseni tarkoittaa tytön tai naisen mekkoa. Enkä tässä sovittele hametta Antti Tuurin ylle vaan päinvastoin aion kehua kirjailijaa.

  Sain juuri luetuksi hänen taiteilijaromaaninsa "Levoton mieli", jonka päähenkilö on taidemaalari Arvid Broms (5.6.1910 - 10.5.1968). Värikäs taiteilija vietti "sariolamaista" elämää ja ehti lukuisten lyhyempien naissuhteiden ohella olla viidesti avioliitossa. Häntä pidettiin myös mainion näyttelijän Jussi Jurkan isänä. Yhdennäköisyys onkin ilmeinen. Jussi Jurkka oli kantamassa Arvid Bromsin arkkua. Ollessaan Vaasan vankilassa sovittamassa rangaistustaan kertyneistä pienistä rötöksistään Arvid Broms maalasi lääninvankilan kappeliin triptyykin "Minä olen tie".

 • nimimerkki

  Magisteri

  2.6.2023 klo 07:14
  Perhepiirissä ratkoimme ne, joita en yksin hoksannut. Ilpo Satanen ei ole vielä selvinnyt. Se osoittautui vaikeaksi. Liekö joku tuntemattomampi tai sitten liian ilmeinen? Mieskirjailija on kuitenkin kyseessä. Laitan loppuja ratkaistuja lukupiiriin, jos kukaan muu ei laita.

  Huomasin omassa vastauksessani kirjoitusvirheen. Iiro Tantun pitäisi olla Iiru Tanttu. Laitetaan se autocorrectin piikkiin, tarjosi Iiroa nytkin.

  Tanttu on myös sukunimi. Tunnetuin edustaja on/oli kuvittaja Erkki Tanttu (1907-1995). Nimi on tosin ”suomennettu” Lydénistä vuonna 1913 (ilmeisesti isä).

 • nimimerkki

  Magisteri

  2.6.2023 klo 08:07
  Korjataan vielä, siis Erkki Tanttu (1907-1985). Nyt en syytä autocorrectia.

 • nimimerkki

  puttonen

  2.6.2023 klo 22:01
  Ilpo Satanen on tuntemattomampi tai liian ilmeinen lukumieltymyksistä riippuen. Lukupiiriläisille kuitenkin enempi jälkimmäinen tai ainakin nimenä tuttu. Laitoin nuo kymmenen anagrammia eräälle kaverilleni ja hän ne myös ratkaisi. Koetin keksiä anagrammia myös hänen mielikirjailijastaan, mutta se osoittautui yllättävän hankalaksi. Mainitsin siitä hänelle ja hän keksi sellaisen sitten itse ja on mielestäni varsin hyvä: VIENO VINKUKEHO.


 • nimimerkki

  Magisteri

  4.6.2023 klo 10:56
  En maltakaan odottaa ensi viikkoon. Eipä lopulta ollut Ilpo Satanen tuntematon minullekaan. Sain itseasiassa eräältä hänen kirjansa päähenkilöitä lahjaksi nuorena miehenä tästä lahjan antajasta kertovan kirjan. Elikkäs Ilpo Satanen on Onni Palaste.

  Yleensä hoksaavainen vaimoni ei tiennyt Palastetta, kun ei lue sotakirjoja. Muissa anagrammeissa, joita en tiennyt, hän oli suurena apuna.

  Vieno Vinkukeho on Kirjoittanut mm. kolmesta viiksiniekasta, kirjan, jonka jatko-osa ilmestyi yli 50-vuoden jälkeen sekä Sepestä ja Valtterista ja tietenkin kootut teokset.

  Laitan loput myöhemmin, jos joku muu ei laita.

 • nimimerkki

  puttonen

  4.6.2023 klo 12:30
  Eilen ylioppilasjuhlien yhteydessä tiesin tapaavani sukulaisia ja otin mukaani nipun sota-aikaisia Hakkapeliitta-lehtiä sotahistoriasta kiinnostuneelle veljenpojalleni toimitettavaksi. Tuli niitä siinä itsekin selailtua ja huomasin, että talvella 1942 oli rintaman turvallisemmalla puolella pidetty sotilaiden hiihtokilpailu, jonka tuloksista mainittiin kymmenen parasta. Tunnistin kaksi nimeä. Kuudenneksi oli sivakoinut Klaes Karppinen, olympiavoittaja ja moninkertainen maailmanmestari jo tuolloin. Yhdeksänneksi oli sijoittunut Onni Bovellan, myöhempi "Ilpo Satanen". Bovellan nimi tuli Onnin isän puolen suvusta ja suku oli lähtöisin Ranskan Lyonista. Ensimmäinen Bovellan-suvun kantaisä asettui Iisalmeen 1700-luvulla. Onni Palaste eli pitkän elämän ja kuoli 91-vuotiaana heinäkuussa 2009.

 • nimimerkki

  Magisteri

  4.6.2023 klo 13:46
  Edvin Laine oli myös alkuperäiseltä sukunimeltään Bovellán ja syntynyt Iisalmessa. Nimi vaihtui Laineeksi vuonna 1906 ja Edvin oli syntynyt heinäkuussa 1905.

 • nimimerkki

  puttonen

  5.6.2023 klo 11:10
  Edvin Laine lienee sukua Onni Palasteelle. Ainakin kuten "seihtemes kirnunhuuhevesi", kuten olen kuullut kaukaista sukulaisuutta kuvattavan. Hieman tuota Bovellan-sukua katsastin. Näyttäisi sitä esiintyneen Ylä-Savossa jo 1600-luvulla. Carin Larsintytär Bovilan oli syntynyt 1653 ja kuollut Kuopion maaseurakunnassa Niuvanniemessä 1729. Savon historiassa esiintyy nimismiessuku Bovellan-Sonninen. Otaksutaan suvun joskus jakaantuneen Bovellan- ja Sonninen-nimiin. Latinan bos, bovis lienee suomeksi nauta, härkä, lehmä, josta kenties johdettu sukunimi Sonninen.

  Näiden sukunimien haltijoina vilahtelee aikojen saatossa kestikievarinpitäjiä, maanviljelijöitä, siltavahteja, rummunlyöjiä, nimismiehiä jne. Vuonna 1918 kaatui yksi Bovellan, joka kuului punaisiin. Vuosien 1939-1945 sodissa kaatui myös yksi Bovellan. Onni Bovellan säästyi vaikka varmasti vaaranpaikkoja oli ja Onnin onni oli myös onni tulevalle Suomen sotakirjallisuudelle. Ruotsissa oli vuonna 1920 Bovellan sukunimenä 27:llä ihmisellä. Suomen Savossa Bovellaneita ja Sonnisia on yleensä pidetty "oikeina immeisinä", ovelina sananvääntelijöinä, helposti "piällysmiehiksi" soluttautuvina.

 • nimimerkki

  Magisteri

  8.6.2023 klo 07:38
  Nyt on viikko mennyt eli koska muut eivät ole vastanneet, vastaan, kuten ”uhkasin”. Tosiaan Ilpo Satasta piti kokeilla kynällä ja paperilla moneen kertaan, ennen kuin hoksasin.

  KARRI AUTIO = Kaari Utrio
  LATE KALLOPÄÄ oli Päätalon Kalle
  ILMATAR KAWI oli Mika Waltari
  NEITO NAPUKKA = Anu Kaipainen
  LAURI ORSIMAA = Mauri Sariola itse
  ILPO SATANEN oli Palasteen Onni
  AALE SEIMILAHTI = Laila Hietamies
  IIRU TANTTU oli Antti Tuuri
  ALPO VANNI = Anni Polva
  IVAN ÖNNILÄ on kirjoittanut ”tuntemattoman” ja ” Pohjantähden”

 • nimimerkki

  Magisteri

  8.6.2023 klo 07:46
  NEITO NAPUKKA ei olekaan Anu Kaipainen, kuten oletin ensitulkinnalltani enkä tietenkään tarkistanut. Pitäisi tarkistaa aina vielä kerran eikä luulla olevansa oikeassa. Ei pitäisi kiirehtiä, voi pettymyksen pettymys. Oikeassa elämässäkin on käynyt joskus näin. Pitää miettiä uudelleen ja laittaa tänne ellei joku muu ehdi ensin.

 • nimimerkki

  Magisteri

  8.6.2023 klo 07:53
  Ehdinkö?. . . taisin ehtiä, Huh.

  Siis tietenkin Outi Pakkanen.

 • nimimerkki

  puttonen

  8.6.2023 klo 09:57
  Onnittelut Magisterille (ja perhepiirille) tehtävän täydellisestä suorittamisesta. "Paikkokaato" tuli seitsemässä minuutissa, joten ratkaisukykyä sieltä löytyi yllättävässäkin tilanteessa. Anagrammeja tehdessä jää vaivaamaan tunne, että tulikohan se nyt sittenkään oikein. Nyt kun osasin nämä kymmenen tehdä ja Magisteri ne ratkaista, niin hyvinhän se meni.

  Minua on aina harmittanut "Lauri Orsimaan" puolesta, kun hän hienossa postuumiteoksessaan laittaa Esa Lehmuksen kysymään Olli Aulamolta: "Tiedätkö, kuka on Jupiseva Ukko-Hiisi?". Ja Olli Aulamo vastaa: "Kun kirjaimet pannaan oikeaan järjestykseen, siitä tulee Juho Kusti Paasikivi.". Lohduttaudun kuvitelmalla, että kun tökeryys on kirjan viimeisillä sivuilla, se ei olisikaan enää kirjailijan kynästä, vaan sen on väsännyt se kuuluisa "tuntematon mies" - näilläkin palstoilla paljon parjattu Gummeruksen oikolukija.

 • nimimerkki

  puttonen

  2.10.2023 klo 19:22
  "Kun saapuu syys, niin lehdet puiden..". Haravoidaan kasoihin ja viedään puhtaanapitolaitoksen autolla pois. Jälkimmäisen lauseen lausui Jussi Jurkka jossakin lauantai-illan suositussa tv:n myöhäisohjelmassa, jossa myös Ritva Valkama oli mukana. Taustalla laulettiin mainittua laulua. Syksy saapuu ja pimeiden iltojen ratoksi puttosen syyspähkinä. Seuraavista anagrammeista pitäisi löytää 3 suomalaista naislaulajaa ja 7 musiikkimiestä (laulajaa/lauluntekijää). Saa ratkaista:

  ELLA NEVA
  ORVOKKI ITÄ
  TARA KOIPI
  NIINA LARMI
  RITVA VIOLA
  TIMO KASTE
  AARNE LOHIMIES
  ORM RAUKKA
  KITANSA NAPA
  KENEN ON VEIKKO

 • nimimerkki

  Magisteri

  2.10.2023 klo 19:53
  Ratkaistu ja ihan yksin, rouvan ollessa koiraa ulkoiluttamassa.

  Orvokki Itä ja Aarne Lohimies olleet myös käytössä säveltäjänä ja sanoittajana, muita piti vähän miettiä. Annan jonkun päivän päästä vinkit, jos joku muu ei ala ratkomaan. Nämä ovat ihan mukavia pähkäiltäviä.

 • nimimerkki

  puttonen

  2.10.2023 klo 21:07
  Se oli Magisterilta nopeaa toimintaa ja kerrassaan mainio suoritus! Meinasinkin ensin kysyä lisätehtävänä, että millä näistä anagrammeista on musiikkia julkaistu, mutta eipä tarvinnut edes kysyä, kun Magisteri vastasi kysymättäkin.

  Iskelmätähdillä on usein ollut raskas kaasujalka. He ovat myös paljon liikenteessä kaikkina vuodenaikoina ja usein yöaikaan, jolloin onnettomuusriskit kasvavat. Aina ei kolarin syy ole ollut kovassa vauhdissakaan. Maanteillä menehtyneistä muistuvat ensimmäisinä mieleen Tamara Lundin poikaystävä Rami Sarmasto, Sammy Babitzin ja tangokuningas Sauli Lehtonen. 1950-luvulla meininki oli joskus melkoista, kun kattonopeuksia ei ollut ja tiestö oli heikommalla tasolla kuin nykyisin. Juha "Watt" Vainio muistelee erästä keikkamatkaa: "Ensimmäisen kerran kun kuulin Olan sanovan kaadas paukku oli vuosi viisiseitsemän. Pääsin Kouvolasta Olan kyytiin Kotkaan. Vanha tie, uusi amerikanauto, pullo viskiä, Ola ratissa. Jossain Anjalan lähellä on katettu Susikosken silta. Kouvolasta päin tultaessa sille ei vissiin voi ihan kovaa ajaa kun siinä on se mutka ja mäki. Ola ajoi pimeässä yössä sataakolmeakymppiä, minä en sitä siltaa nähnytkään, kuului vain humaus, sellainen kun maailman isoin jättiläinen huokaa lyhyesti. Silta oli takana. "Oho, sattuipas kohdalle, kaadas paukku! sanoi Ola.".

 • nimimerkki

  Magisteri

  5.10.2023 klo 21:41
  Vastaan nyt vihjeillä

  ELLA NEVA: Tumma nainen
  ORVOKKI ITÄ: elokuvissa näytelleet mm. Matti Mäntylä, Pirkka-Pekka Petelius, Aake Kalliala ja Hannu-Pekka Björkman
  TARA KOIPI: Matti Ristisen roolisuoritus
  NIINA LARMI: Onnentyttö
  RITVA VIOLA: Kuningas
  TIMO KASTE: Rekkamies
  AARNE LOHIMIES: Suosalon bravuuri
  ORM RAUKKA: Mouhijärven Puputti
  KITANSA NAPA: Rattimies
  KENEN ON VEIKKO: Ei Urho vaan…

 • nimimerkki

  puttonen

  20.10.2023 klo 21:17
  Perjantai-illan pähkinä Magisterille ja muillekin tietäjille. Nyt on anagrammien aiheena suomalaiset näyttelijät ja ainakin kaksi heistä on esiintynyt jossakin Maurin kirjojen pohjalta tehdyssä elokuvassa:

  AIN ONNEKAS
  ARVI TALVIO
  EELES ALLAS
  ELINA LAUNIS
  MARIE SALVIO

  NAIMAMIES
  NEITO JUHLAAN
  OLLIN AIRUE
  PANU LOOTA
  TARVE LORVIA

 • nimimerkki

  Magisteri

  21.10.2023 klo 14:24
  Saako ratkaista. Ilmoitan taas vihjeillä. NEITO JUHLAAN tuotti eniten vaikeuksia ja ratkaistiin perhepiirissä, mutta

  AIN ONNEKAS - Komisario Palmun käly
  ARVI TALVIO - Ei varsinainen näyttelijä, mutta yksi alkuperäisistä ”kippareista”
  EELES ALLAS - Sariola-elokuvan vuokraemäntä
  ELINA LAUNIS - PANU LOOTAn ahdistelema maitotyttö
  MARIE SALVIO - Alias Unto Eskola

  NAIMAMIES - Elokuvien ei niin pitkä mies
  NEITO JUHLAAN - NAIMAMIEHEN ohjaajan puoliso, olikos Maurilla hänen kanssaan joskus jotakin…
  OLLIN AIRUE - Sinisista ajatuksista tunnettu, Tuntemattoman ystävän Unskin tunnistaja
  PANU LOOTA - Lajissaan ykkönen
  TARVE LORVIA - Suomen kolmas naispuolinen elokuvaohjaaja

 • Matti Nummenpää

  21.10.2023 klo 18:39
  Vaikka Mauri Sariola tunsi hyvän joukon näyttelijöitä, ei tässä listassa olevia juurikaan näy Maurin teoksissa, tai Suruttomassa Sariolassa tai päiväkirjoissa.
  Ainoastaan Panu Loota esiintyy useammankin kerran. Ain Onnekas on vain kerran kertarutinan s. 76 ja Neito Juhlaan kertarutinassa s. 80, 198 ja 225 sekä Sammatin kuussa s. 247.

  MS - int

 • Matti Nummenpää

  21.10.2023 klo 19:28
  ... Ja onhan Naimamies roolinimensä osalta mainittu Pyykki on pantu ja pysyy -kirjan sivulla 211 kirjan 3. painoksessa.

  MS - Int

 • nimimerkki

  puttonen

  21.10.2023 klo 20:32
  Tuntuu olevan tietoa piirissä ja näppärää ratkaisuhakuisuutta näyttää löytyvän. Omalta osaltani eräs kiinnostavimmista sektoreista on anagrammien osalta käsittelemättä, joten otetaan vielä kierros eli kuten Julma-Juha Väätäisen kirjan nimi oli "Kierros vielä". Juhan EM-tupla 1971 Helsingin kotikisoissa ei unohdu! Seuraavista urheilijoista viisi on yleisurheilijoita ja loput muista lajeista. Kaikilla on joko olympiamitali, MM-kulta tai EM-kulta tai ainakin saavutettu ME. Suomi on lopultakin melkoinen urheilumaa ja nämä ovat lukupiirin porukalle ehkä turhan helppoja:

  ANNIKA AROMALKA
  AUKU KOHJO
  ESPANJAN PALMU
  HAKIM KÄKINEN
  HERTAN ANNELI

  JAMIE OHUT
  PALLE NÄREKORVA
  PONIN ATERIAT
  VENNI JA SIENI
  VESA PAKKALA

  Maurinkin päiväkirjateoksissa on joistakin näistä urheilijoista joitakin mainintoja.
 • nimimerkki

  Magisteri

  22.10.2023 klo 09:47
  Nyt nämäkin on ratkaistu. Tosin ESPANJAN PALMU ja PONIN ATERIAT vaativat nukkumista yön yli ja pähkäillä piti aamustakin reilun tunnin. Olivatkin uudemman ajan urheilijoita. Olisi ajan voinut käyttää huonomminkin kuin aivoja treenaamalla. Laitan arvailuni taas muutaman päivän kuluttua, ellei joku muu vastaa ensin. Joukosta löytyivät mm. mökkipaikkakunnan suurmies ja kaukainen sukulaiseni, jotain en tosin ole koskaan tavannut.

  Olympiamitalisteja on satoja ja mestareitakin kymmeniä.

 • nimimerkki

  puttonen

  22.10.2023 klo 11:25
  Taisi noista eräs olla eilen tv:ssäkin ja lienee tänäänkin. Ainakin kahdella on ollut hallussaan ME-tulos. Olympiakultia on yhteenlaskettuna vissiin kuusi. Eräästä noista urheilijoista sellainen vihje, että Mauri taisi nauraa ääneen, kun näki televisiosta kuinka urheilija "ohitti riehuvalla kirillään loppusuoralla kaksi n-alkuista..". Tuo Maurin spontaani ilo on jäänyt päiväkirjateoksen sivuilta mieleen. Monet muutkin kuin Magisteri ovat sanoneet, että illalla pohtiessa saattaa olla jumissa, mutta aamulla samat arvoitukset avautuvat kirkkaasti. Magisterin "hoksa" tuntuu olevan sitä luokkaa, että jos aivojen kunnosta on kiinni, niin voi aloittaa testamenttinsa samoilla sanoilla kuin eräs entinen presidentti: "Jos minä kuolen...". Ja tämä siis kehuna Magisterille. Toisen jutun samasta presidentistä kuulin eilen autoradiosta. Toimittaja esitteli itsensä presidentille, kun oli ensimmäistä kertaa tekemässä hänestä haastattelua: "Aune Alatuuhonen". Presidentti kätteli hymyillen, madalsi ääntään ja vastasi: "Urho Yläkaljunen..".

 • nimimerkki

  Magisteri

  28.10.2023 klo 19:53
  Nyt on mennyt muutama päivä ja muut eivät ole vastanneet, joten vastaan vihjein

  ANNIKA AROMALKA Posion suurjuoksija, olympiamitalisti
  AUKU KOHJO Posion naapurikunnasta syntyisin oleva 3000 m:n esteiden maailmanennätysmies
  ESPANJAN PALMU Kolme olympiakultaa suksilla
  HAKIM KÄKINEN Formulamies
  HERTAN ANNELI Naisten keihään olympiavoittaja

  JAMIE OHUT Huonon tuurin mies, kerran myös eduskunnassa
  PALLE NÄREKORVA Rallimies
  PONIN ATERIAT Euroopan mestari Münchenistä
  VENNI JA SIENI Viisi maailmanmestaruutta vedessä
  VESA PAKKALA. Jäi Virenin varjoon Münchenissä

 • nimimerkki

  Magisteri

  28.10.2023 klo 20:04
  Kokeillaanpa anagrammia itsekin. Kaikki esiintyivät samassa elokuvassa. Toivottavasti menee oikein ja kirjaimet täsmäävät.

  HANNE OIVOLA
  UNO TAPOLA
  SKINI MAKKONEN
  ARNE VOLOTINEN
  ELIINA AHVENKOSKI

  MIKLOS KETELÄ
  TURE LUOTI
  TELLU HONKARANTA
  ANN MARTIMO
  JANI PELTTARI


 • nimimerkki

  puttonen

  28.10.2023 klo 22:32
  Vastataanpa vihjein ylhäältä alaspäin: 1. arka 2. suuri 3. epäilevä 4. tehokas 5. 9,5
  6. vakaa 7. lystikäs 8. kiero 9. AA1 10. eheä

  Vihje kuvastaa joko roolihahmon jotain ominaisuutta kyseisessä elokuvassa tai näyttelijän omaa ominaisuutta. Numerot tai kirjainsarjat liittyvät elokuvan roolihahmoon jollakin tavalla. Itse pidän tuota kolmostakin "suurena", mutta tässä elokuvassa hänellä on vaatimaton sivurooli.
 • nimimerkki

  Magisteri

  28.10.2023 klo 23:28
  Puttoselle täydet pisteet. SKINI MAKKOSELLA toki rooli oli pieni, mutta oli sukunimetty rooli ja kyllä hänet tästäkin muistetaan. Ensimmäinen päärooli olikin sitten ikimuistettava.

  Vaikka politikointia pyritään välttämään, on joukossa myös ei Sanna vaan ANTTI MARIN.

 • nimimerkki

  puttonen

  29.10.2023 klo 20:38
  "Antti Marin" oli varmaankin yhtenä viimeisimmistä rooleistaan Taivaan tulien rovastina. Olihan tuossa Magisterin elokuvassa myös HELVI AKKANEN ja KATJA HAAKANA. Jälkimmäinen oli myöhemmin eräässä kilpailussa, jossa sijoittui kolmanneksi. Erikoista tuossa kilpailussa oli se, että toiseksi sijoittui Sariola ja ensimmäiseksi henkilö, josta tuli erään Vuoden Susikosken puoliso.

 • nimimerkki

  Magisteri

  29.10.2023 klo 21:52
  Elokuvan ainoat naisroolit: ”Lilli Lind” ja ”Maija Kulo”.

 • nimimerkki

  puttonen

  29.10.2023 klo 22:21
  Olisikohan niin, että "Katja Haakana" (Maija Kulo) on ainoa tuon elokuvan vielä elävä näyttelijä?

 • nimimerkki

  Magisteri

  30.10.2023 klo 07:07
  Helena Vinkan kohdalla voi vain ihmetellä, miksei häntä käytetty enempää kotimaisessa elokuvassa 1950-luvulla. Hän oli mukana vain neljässä elokuvassa, joista kahdessa pääosa. Eikö hän halunnut? Vievätkö muut työt ajan? Eikö hän ”tuntenut” oikeita ihmisiä?

 • nimimerkki

  puttonen

  5.11.2023 klo 18:04
  Tässä pari suomalaista näyttelijää, jotka eivät esiintyneet ylempänä arvaillussa elokuvassa, mutta olivat syntyneet samana päivänä. Eräässä elokuvassa toinen on pääosassa ja toinen esittää seitsemää eri henkilöhahmoa saaden elokuvan lopussa pääosan esittäjän viran tai toimen:

  SE PITSA YLÖS
  OOKE JALLE

 • nimimerkki

  Magisteri

  5.11.2023 klo 21:10
  Sotilasfarssien vakiokasvoja.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Susikoski ratkaisee